Förälders vädjan: Bygg upp vår lilla förskola

När jag sökte till Månstenens förskola för mitt första barn så var anledningen den lilla förskolan med endast två avdelningar.

Månstenens förskola i Norrköping totalförstörd 
es i en brand.

Månstenens förskola i Norrköping totalförstörd es i en brand.

Foto: Jimmy Larsson

Insändare2021-10-04 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Efter branden: Glädjande besked för barn och föräldrar" NT 1/10

Jag förstod att man arbetade väldigt sammansvetsat med en engagerad personal, i ett lugnt område med en mysig gård vid skogen. Alla som söker förskola gör det utifrån egna kriterier, mina var dessa. 

Plötsligt rycktes våra barns trygga tillvaro bort. Oron för splittring blev ett faktum, men vi lugnades snart med besked om tillfällig, gemensam placering för samtliga i tomma lokaler. Där vet jag att barnen kommer tas emot av fantastisk personal som ställer om och står redo att möta våra barn och deras funderingar - det finns inga pedagoger som ni.

Men det finns något som skaver. De nya lokalerna ligger långt bort för både föräldrar och personal. Så jag kan inte annat än vädja till er som bestämmer: Bygg upp vår lilla, fina förskola vid skogen och ta inte ifrån våra barn (och framtida barn) möjligheten till dessa mindre förskolor. 

Vi vill ha tillbaka Månstenen, precis som det var. Men viktigast är förstås att vi är tillsammans genom det här, så tack till krisgrupp och rektor Mirjam som låter våra barn fortsätta tillsammans med varann och sina fantastiska månstenspedagoger.